Sunday, February 20, 2011

DaTe WiTh Mr.MaNaGeR

Assalamualaikum semua!!
Bersyukur kehadrat Ilahi kerana
 masih dapat menghirup udara segar..       

Tanggal 18 Feb..

me : biha..mr.manager ni konfim tak balik ari sabtu..(maklumlah, sibuk oangnya)
biha : aku tak pastilah..dia tak call pun..

dalam hati..adoi..kalau tak jadi boleh la balik..ibu abah dah rindu ni..

petang 18 feb..message dari biha

esok pukul 5 kat restoran..(tak ingat nama restoran)

ok..set..tunggu kami wahai mr.manager..haha (tanduk keluar sikit-sikit)

Tanggal 19 Feb..

cadangan pukul 8.00 pagi keluar..alik-alik tak jadi..pukul 3.00 petang kaluar..
thanks to Mas..our driver for that day..singgah the store nak bali cendrahati..nak pikat hati manager 
konon-konon sebab dah curi masa beliau..

dalam the store..

ina : weh, nak beli ape ni? butter cookies (limited edition) or coklat  (sekotak)..        
me: buah je la..
biha : aku nak pilih ni..(butter cookies)
isza : tapi aku nak yang ni..(coklat)

undian dibuat..yeay..butter cookies menang..
bayaran dibuat..butter cookies limited edition diletakkan dalam paper bag..

butter cookies 

sedar tak sedar jam menunjukkan pukul 4.00 petang..business card tak print lagi..seluruh bandar kuantan kami pusing..kedai atau cyber cafe yang menyediakan perkhidmatan print boleh dibilang dengan jari~
dari satu kedai ke satu kedai..cuaca panas terik..tekak kering..dalam hati..Ya Allah..dugaan..sabar-sabar..driver tunggu dalam kereta sebab tiada kupon parking maklumlah hari sabtu..bukan ahad..hampir 3 buah kedai kami singgah..finally!!!..

TIADA~ T_T
kami buat keputusan print business card di bilik kawan kami..fullstop!
pukul 4.30..lagi setengah jam mr.manager sampai restoran.."Mas, pecut boleh?" kami bergurau..lepas traffic light Mas dengan berani nya menekan minyak..WOW..lajunya..hebat-hebat..haha..tinggal lagi 15 minit.."sempat tak kita solat ni"..biha mula risau.."insyaallah sempat"..nak sedapkan hati..sampai Mahallah..semua berlari ala-ala Explorace gitu..haha..lebih kurang pukul 4.55 petang..kami bertolak..tudung disarung ala kadar..mintak-mintak la manager lambat, sakit perut ke (dalam hati)..haha..agak jahat disitu..kad dipotong dalam kereta.

Selang berapa minit menunggu di restoran..jeng..jeng..jeng..

"eh..manager ke tu?" masing-masing barpandangan..muka cuak biha, ina, isza jelas kelihatan..jantung bagai nak terkaluar..punya la gementar..haha
seorang lelaki berseluar jeans biru dengan T-shirt oren Adidas muncul dan menegur kami..WAH..sempoi nya manager ni..beliau menyuruh kami memesan minuman..sesi temubual bermula..latar belakang beliau disoal..semua khusyuk mendengar..aku rasa geli hati melihat mereka..setiap percakapan beliau dicatat..semua mengangguk faham apa yang disampaikan..dalam hati rasa nak menjerit.."SaYa Kurang FaHam"..rumit betul kerjaya sebagai manager..pening kepala.

for your information..beliau merupakan seorang electrical engineer di syarikat Petronas dan memegang jawatan sebagai Manager..banyak pengalaman dalam aktiviti cari gali minyak..seorang yang hebat tetapi rendah diri..kagum sebentar..beliau tanpa segan silu menceritakan kisah hidup sebagai manager..termasuklah perkenalan beliau dengan isterinya..romantik gitu..haha...temubual diselangi dengan kisah lawak antarabangsa..

hampir pukul 7 temubual selesai..gambar kami berempat bersama Mr.Manager ditangkap sebagai bukti untuk assignment kami..hati lega..perut penuh dengan air..kami bertukar-tukar kad dengan beliau dengan harapan kami tidak dilupakan..tepat jam 7, Mas, pemandu Formula One kami datang..TAMAT~


konklusinya, sesibuk mana pun kita tanggungjawab utama iaitu solat mesti dilaksanakan.
(peringatan untuk diri sendiri)
dan, sehebat mana pun kita, janganlah bermegah-megah kerana ada lagi yang hebat iaitu
 Yang Maha Kuasa..Allah SWT

cerita sama, click dibawah ini, cari entry the interview~
the other story

sekian..ilalliqa'~ ^_^

1 comments:

afuan shah said...

seboknya sayha sekarang..moga2 dpt adapt diri ngan keadaan baru kat sana...
<3